Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. csütörtök, Tekla

Operett és nótaszó is köszöntötte a Nőnap ünnepeltjeit

Újbuda   |   2015, március 7 - 09:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nóták, örökzöldek és humoros versek is helyet kaptak idén a hatvan éven felülieknek szóló 60+ Nőnapi Programok között. A kerület vezetése ebben az évben hat helyszínen köszöntötte a hatvan év feletti újbudai hölgyeket.

Öt közösségi ház (az albertfalvi, az őrmezei, a kelenvölgyi, a gazdagréti valamint a Kelen Civil Közösségek Háza) és az Újbudai Szenior Programközpont is bekapcsolódott az önkormányzat, az Újbuda 60+ Program és a KULTI szervezésében megrendezett nőnapi programba.

A vendégeket fogadással, virággal és ünnepi műsorral várták. Hoffmann Tamás polgármester, Molnár László alpolgármester és két képviselő, Haidar Norbert (Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke) valamint Kerékgyártó Gábor a kora tavasz egyik legkedveltebb és legszebb virágával, a kankalinnal köszöntötte a megjelenteket. - A hölgyeknek az év minden napján köszönetet mondhatunk – kezdte beszédét Hoffmann Tamás, aki szerint a férfiak nem létezhetnek a gyengébb nem és annak áldozatos munkája nélkül. Ide sorolta azt, amit minden nap tesznek szeretteikért, amivel egyben tartják a családokat és a nagyobb közösségeket.

Gazdagréten Domonkos Zsuzsa operett primadonna és tanítványa Horváth Tamás műsora várta az operett szerelmeseit, a Kelen Civil Közösségek Házában pedig versekkel és Máté Péter örökzöld dallamaival ünnepeltek. A Bölcső utcai Szenior Programközpontban Csák József operaénekes dalait Hegedűs Valér kísérte zongorán, a legnagyobb meglepetés azonban Dankó Pista egyik nótája volt, amely nem csak magyarul, hanem olasz nyelven is felcsendült.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.