Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. szombat, Vilma

Orchideatúra a Sas-hegyen

Újbuda   |   2020, május 25 - 10:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az európai nemzeti parkok napja alkalmából orchideatúrát rendeztek a Sas-hegyen, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó Budai Sas-hegy Természetvédelmi Területen május 24-én.

1999 óta minden évben május 24-én, az első európai nemzeti park (Svédország, 1909) létrehozásának évfordulóján ünneplik az európai nemzeti parkok napját. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a nemzeti parkok és egyéb védett területek jelentőségére, illetve a környezettudatos gondolkodás fontosságára. Ennek apropóján a Sas-hegy Természetvédelmi Területen orchideatúrát tartottak Gyulyás-Kis Csaba túravezető irányításával.

A Sas-hegyi Természetvédelmi Területet nyitva tartása:

Hétfő-kedd: szünnap
Szerda-csütörtök-péntek: 10-18 óráig nyitva, a kilátópont folyamatosan látogatható, vezetett tanösvény túrák indulnak: 15.30 és 16.30 órakor (előzetes egyeztetés esetén más időpontokban is). A túrákra bejelentkezés szükséges (ld: lenti link)!

Szombat-vasárnap és ünnepnapokon: 10-18 óráig nyitva, a kilátópont folyamatosan látogatható, vezetett tanösvény túrák indulnak óránként 11-15 óra között, igény esetén 10 és 16 órakor is. Bejelentkezés péntek 14 óráig az alábbi linken:

https://forms.gle/2pGwpZhAokB4Y8bV8

Maximális létszám atúrákon: 15 fő
A túrák ára és egyéb általános információk:
https://www.dunaipoly.hu/…/bemuta…/sas-hegyi-latogatokozpont

foto: MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Több a fertőzött, mint hisszük - Interjú Pusztai Erzsébettel

A járvány elleni védekezés állami feladat, de nekünk is mindent meg kell tennünk, hogy megóvjuk magunkat - állítja dr. Pusztai Erzsébet infektológus, volt egészségügyi államtitkár. - Azaz maszk, távolságtartás, kézfertőtlenítés. Hozzátette, fontos lenne, hogy a jatóságok képesek legyenek felderíteni a fertőzötteket, hogy el lehessen különíteni őket a további fertőzés megakadályozásához. Figyelmeztetett, hogy sokkal több a fertőzött, mint ahányról tudunk - ezért is nagyon óvatosnak kell lenni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.