Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 12. csütörtök, Gabriella

Őrmező Ünnepén együtt buliztak a családok

Újbuda   |   2019, szeptember 17 - 12:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 14-én 19. alkalommal rendezték meg Őrmező Ünnepét. Az itteniek kedvelt hagyományos fesztiválján a színes programok mellett főzőverseny is várta a családokat.

A délelőtti gyerekprogramok mellett egész nap koncertek, pörgős műsorok biztosították, hogy senki se unatkozzon. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere kiemelte, a gazdagrétihez hasonlóan Őrmező Ünnepe is nagy múltú fesztivál, és hogy mennyire sikeres, az lemérhető a nagyszámú érdeklődőben és a jó hangulatban, ami pozitív visszaigazolás az önkormányzat felé is. Az Újbudai Ősz rendezvénysorozatának az a célja, hogy évről évre még több családot be tudjon vonzani az eseményekbe, hiszen a XI. kerület egy nagy összetartó közösség.

Junghausz Rajmund, önkormányzati képviselő hangsúlyozta, az őrmezői egy olyan igazi jó közösség, ahonnan a családok nem akarnak elköltözni, ha felnőnek a gyerekek, nem mennek el, hanem itt alapítanak családot. A közös élmények, versenyek, bulik elmélyítik az összetartozás élményét, ezért is olyan fontos az ittenieknek Őrmező Ünnepe.

Az idei fesztivált a szervezők a helyiek kívánságai alapján állították össze, így a legkisebbek kitombolhatták magukat a Csúzlizdában, az ugrálóvárban, vagy rekeszmászás közben, trambulinon, körhintán, miközben szüleik a többi felnőttel együtt élvezhették a színpadi koncerteket, előadásokat. A rendezvény természetesen utcabállal ért véget.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.