Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 25. szerda, Katalin

Összecsaptak az újbudai vers-, és prózamondók

Újbuda   |   2017, február 28 - 10:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskolában tartották a Fővárosi Vers- és Prózamondó verseny kerületi fordulóját. Legnépszerűbbek idén is a XIX. századi költők alkotásai voltak, de elhangzottak Kányádi Sándor, Kántor Péter és Varró Dániel is költeményei is. A legtehetségesebbek a verseny fővárosi fordulójába jutottak tovább.

Az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola adott helyet a Fővárosi Vers- és Prózamondó verseny kerületi fordulójának. A diákok az intézmény különtermében meséltek és szavaltak a zsűrinek, amelynek Farkas Krisztina, Albertfalva önkormányzati képviselője is tagja volt. Elmondta, mivel ő is pedagógus, gyakran és örömmel vesz részt iskolai versenyeken, ahol mindig öröm hallgatni az ifjú tehetségeket. Hozzátette: a kerületi válogatót követően jutnak a legtehetségesebb gyerekek a fővárosi megmérettetésre.

A zsűriben nemcsak a szép magyar beszédet és a megfelelő hangsúlyozást díjazták, hanem az előadásmódot, sőt a versválasztást is értékelték. Fontos, hogy az ifjú előadók a stílusuknak és koruknak legmegfelelőbb alkotással készüljenek a megmérettetésre.

A verseny első napján nyilvánvalóvá vált, hogy Petőfi Sándor népszerűsége örök, mivel sokan szavalták a költő egy-egy alkotását. A XIX. századi költők mellett népszerűek voltak Kányádi Sándor, Kántor Péter és Varró Dániel költeményei is a kerületi fordulóban.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.