Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. csütörtök, Előd

Összefogással készül az ifjúsági koncepció

Újbuda   |   2016, április 7 - 16:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Széleskörű egyeztetéssel indult meg Újbuda ifjúsági koncepciójának kidolgozása. A szakmaiság és működőképesség érdekében már a néhány napja lezajlott első megbeszélésen a közös munkára és az együttműködésben rejlő lehetőségekre összpontosított az önkormányzat.

Folyamatban van az önkormányzat átfogó ifjúsági stratégiájának kialakítása. Mindez nem előzmények nélküli, mivel a korcsoportot több eddigi koncepció is önállóan kezeli, foglalkozik vele. A helyhatóság célja, hogy az új nemzedékkel - annak későbbi társadalmi-gazdasági súlyát is figyelembe véve - foglalkozzon, segítse egyéni illetve a közösséget szolgáló kibontakozását. Ennek érdekében, a csoporttal összefüggésben meghatározza céljait és feladatait, összegzi és rögzíti a már meglévő eredményeket, kezdeményezéseket, konkrét intézkedéseket. Újbuda polgármestere a közelmúltban közvetlen hatókörébe helyezte a feladatot és kinevezte Molnár László alpolgármestert ifjúságügyért felelős alpolgármesternek, aki egyúttal megbízást kapott a kapcsolódó koncepció kidolgozására.

A munka elindult, az első társadalmi egyeztetésre március 30-án került sor, melyre meghívást kaptak a kerület ifjúsági életét befolyásoló és alakító intézményi, szakmai és közéleti szereplők. A kerület vezetésének szándéka, hogy széles körben bevonja az érintetteket a partnerségen alapuló távlati tervekbe.

A megbeszélés résztvevői megismerhették a magyar ifjúságpolitika stratégiai irányait és konkrét intézkedéseit, tájékoztatást kaptak az elindult munkáról és az együttműködési lehetőségekről. Molnár László a közös munka fontosságát hangsúlyozta és felajánlotta támogatását minden a koncepcióhoz illeszkedő és az önkormányzat szándékaival megegyező kezdeményezéshez. - A most induló társadalmi párbeszéd során igyekszünk a lehető legtöbb szakmai észrevételt és javaslatot összegyűjteni és azokat beépíteni a szakmai anyagba – nyilatkozta az alpolgármester. Az elképzeléseket április 15-ig várják.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

NEGYEDÓRA: Bakó Eszter iskolapszichológus a tanévkezdésről (2020.08.27.)

A családok számára mindig nehéz időszak a szeptemberi tanévkezdés. Különösen ebben az évben jár majd sok bonyodalommal a gyermekeket újra az iskolába küldeni, hiszen március óta nem tanultak ott. A COVID-19 járványnak pedig még nincs vége, elképzelhető hogy újra megszakad a tanév. Sokakban ezért is fogalmazódnak meg aggodalmak az új tanév kezdetén. Segítségül Bakó Eszter pszichológust hívtuk, aki az elmúlt pandémiás időszak iskolai tapasztalatait összegezve segít felkészülni a rendhagyónak nem nevezhető iskolakezdésre.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.