Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 26. hétfő, Anna, Anikó

Öt új zöldség- és gyümölcskioszk Újbudán

Újbuda   |   2021, június 21 - 10:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

„Érik a ropogós cseresznye, viszek a babámnak belőle.” És viszek a családnak is. És a szomszédnak is. Mondjuk a Bikás parki kioszkból. Vagy a Váli utcából, esetleg a Tétényi – Bártfai sarkáról. Talán a Gazdagréti térről, vagy a Cirmos és a Menyecske utca találkozásától.

Bár a kerület számos pontján elérhető friss zöldség és gyümölcs, az árusító helyek ideiglenes építményei azonban több esetben sem igazán illettek környezetükbe. Az idény termékek és virágok árusítására szolgáló standok megjelenésén változtatott az Önkormányzat, amikor a kerület öt pontján korábban erre a célra gyártott pavilonokat helyeztetett el ideiglenesen az Újbuda Prizma Nonprofit Kft.-vel.
A könnyen telepíthető, áthelyezhető, egységes megjelenésű ideiglenes elárusító helyeken a tavaszi szezontól folyamatosan elérhetőek a jó minőségű, friss termények. A kihelyezett öt kioszk így nem csak egészségünket, hanem a kerület rendezettségét is segít megőrizni.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Befejeződik a Vahot utcai rendelő teljes felújítása

A korábbi években már sikerült az épületegyüttes tetőszerkezetét rendbehozni, megújítani a fűtési és hűtési rendszert, és az akadálymenetes mosdó kialakítása is megtörtént. Legutóbbi a gyermekorvosi épületrészt alakították át, amelyben a védőnői szolgálat munkaszobái, az anyatejgyűjtő állomás, és személyzeti kiszolgáló helyiségek kaptak helyet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.