Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 4. csütörtök, Kázmér

Ötmillióba is kerülhet a parlagfű

Újbuda   |   2014, június 27 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Július elsejétől bírságot szab ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a parlagfűvel szennyezett földterületek tulajdonosaira, használóira.

A földterületek tulajdonosait vagy használóit 15 ezertől 5 millió forintig terjedő bírsággal sújthatják, elsősorban a terület nagyságától függően - jelentette be Szalkai Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese pénteken Budapesten. Az ellenőrzést az illetékes földhivatal végzi, amely szabálysértés esetén jegyzőkönyvet állít ki és elküldi azt a Nébihnek. A hivatal ezután kényszerkaszálást rendel el, egyúttal meghatározza a bírság összegét is. 

Tavaly 5600 hektár külterületet mértek fel; a mulasztások miatt 3000 eljárás indult és összesen 130 millió forint bírságot szabott ki a Nébih - mondta a sajtótájékoztatón Jordán László, a Nébih elnökhelyettese.

MTI

Ötmillióba is kerülhet a parlagfű

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Közbiztonsági ellenőrzés a Kelenföldi pályaudvaron  

Szerda délután és este a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése, a közterületi szabálysértések, bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, az azokat elkövetők elszámoltatása céljából szervezett közbiztonsági ellenőrzésre került sor a Kelenföldi pályaudvaron és környékén.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.