Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 25. szerda, Katalin

Otthonában gyógyul tovább Újbuda díszpolgára

Újbuda   |   2018, január 25 - 14:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egy év ke­ze­lés után végre ha­za­tér­he­tett ve­lemi ott­ho­nába Tö­rő­csik Mari - írja a Ripost. A színésznőt eddig a szom­bat­he­lyi Mark­usovszky Kór­házban ápolták, ál­la­pota ki­elé­gítő, el­hagy­hatja a bel­gyó­gyá­sza­tot.

Egy év után hazaengedték a kórházból Törőcsik Mari kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt, Újbuda díszpolgárát. A szombathelyi Markusovszky Kórházban 2017 januárjától ápolták, megjárta a sürgősségi osztályt, a belgyógyászatot és az intenzívet is. Légzését sokáig gépek segítették, mesterségesen kellett táplálni, ősszel tüdőgyulladást is kapott. Mostantól velemi otthonában gyógyul tovább.

- Köszönöm az érdeklődést, egészen jól érzem magam. Budapestre csak biztosan sokára megyek. Most arra készülök, hogy végre hazatérek Velembe, ahol még jobban felerősödhetek – nyilatkozta a színésznő a lapnak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.