Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 24. hétfő, Timót

Párakapuk és vízosztás a kánikulában

Újbuda   |   2015, július 7 - 12:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hétfőtől szerdáig a Móricz Zsigmond körtéren, az Alle mellett a Kőrösi sétányon és a Bikás park metró megállójánál szervez az önkormányzat a járókelők számára felfrissülési lehetőséget; helyszínenként, naponta mintegy kétezer zacskó vízzel.

A három helyszínen a párakapuk délelőtt 10 órától üzemelnek, míg a vízosztás délelőtt 11 órától kezdődik, és körülbelül délután 15:00 óráig tart.

Az Újbuda Prizma Kft. vízosztásban segítő munkatársai elmondták, hogy a tegnapi tapasztalataik szerint a járókelők örömmel fogadták önkormányzat által szervezett vízosztást, sokan többször is kértek a vízből és enyhítették hőségérzetüket a vízpermettel.

Az Országos Tisztiorvosi Szolgálat szerda éjfélig rendelte el a harmadfokú hőségriasztást. Az elrendelhető legmagasabb riasztás akkor lép életbe, ha a napi várható középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja. Szerdán este hidegfront érkezését jelezték a meteorológiai szolgálatok, melynek hatására jó esély van a hőmérséklet csökkenésére.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda vezetése nem támogatja a Tétényi úti üzletközpont eladását

Újbuda vezetése nem támogatja a Kelenföldi Városközpont eladását - derült ki Dr. László Imre újbudai polgármester legutóbbi, civilekkel folytatott nyilvános egyeztetésén. A kerület vezetője szerint a városközpont értékesítésére kiírt pályázatra nem érkezett olyan beadvány, amely összhangban lenne a környékbeliek deklarált elképzeléseivel, ezért a következő testületi ülésen javasolni fogja, hogy nyilvánítsák eredménytelennek a pályázatot. Mivel a romos állapotú üzletközpont felújítása továbbra is fontos cél, Újbuda arra kéri a fővárost, hogy a Kerületi Építési Szabályzat lakossági igényeken alapuló módosításáig ne adja el az ingatlant.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.