Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 17. hétfő, Donát

Parkok és kutyafuttató az elkészült beruházások között

Újbuda   |   2014, április 3 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Elkészültek a kerületben tavaszra tervezett jelentősebb beruházások. A fejlesztések területbejárásán Hoffmann Tamás Újbuda és Szabolcs Attila a 22. kerület polgármestere vett részt.

Befejeződtek a tavaszra tervezett kerületi beruházások és átalakítások. Ezeket járta be a héten Újbuda polgármestere, a 22. kerület polgármesterével együtt. Készen van például a Kondorosi úti park és kutyafuttató, elkészült az Érem utcai park és játszótér, valamint befejeződött az Albertfalva-Fehérvári sarok – parképítés is.

A Kondorosi út korábban rendezetlen szakaszán a Tétényi út kereszteződésénél alakítottak ki 2013 év végén egy új kutyafuttatót és pihenőparkot. A területrendezésnek köszönhetően fákat és cserjéket is ültettek, valamint a padok is helyükre kerültek. A beruházás költsége 14 millió forint volt, a fejlesztéssel kulturált, új találkozási pontja alakult ki a kerületnek.

Az Érem utcai park rekonstrukciója, első ütemének kivitelezése tavaly év végén történt, bekerülési költsége közel 16 millió forint volt. Ennek részeként a park teljes zöldfelületét rendezték, új sétányokat alakítottak ki, a játszótérre új játszóeszközök érkeztek, hamarosan pedig új padok is kerülnek a parkba. Később további funkciókkal is bővíthető a terület, így például felnőtt szabadtéri fitnesz parkot vagy görparkot lehet majd kialakítani.

Az Albertfalva és Fehérvári út sarkán levő park is teljesen megújult márciusban. Egy kulturált, igényes kialakítású burkolt tér született a két út csatlakozásánál, ami ideális találkozási vagy pihenőhelyévé válhat a környékbeli családoknak. A park növényállománya is megújult, a gyepesítés mellett cserjéket is ültettek a szabadba. A beruházás összege 19 millió forint.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Indul a Cziffra György Fesztivál  

Vasárnap kezdődik a Cziffra György Fesztivál Budapesten; a február 23-ig tartó jubileumi esemény kiemelt vendégművésze Vagyim Repin hegedűművész lesz.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.