Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 3. péntek, Ferenc

Parkolási változásokról döntött a Fővárosi Közgyűlés

Újbuda   |   2018, május 30 - 14:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Új parkolási fizetőövezeteket alakítanak ki Budapesten - a parkolást is szabályozó fővárosi közgyűlési rendelet módosításáról szerdán döntött a Fővárosi Közgyűlés.

A testület az újbudai önkormányzat - a kerületi parkolási nehézségek enyhítését célzó - javaslatára módosította a XI. kerületi parkolási szabályozást, amelynek alapján újabb területeket vonnak várakozási övezetbe. Ennek részleteiről az Újbuda újság követekező lapszámában lehet majd olvasni. 

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes közölte: 2010-ig 1289 P+R parkolóhely épült, 2010-től 2017-ig pedig 3851. A fővárosban 2019-ig 4997 ilyen parkolóhely lesz, azaz a 2010-es állapothoz képest közel megnégyszereződik a P+R parkolóhelyek száma Budapesten.

MTI/Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megnyitott az Újbudai Adventi Vásár

Idén először a Bikás Parkban nyitott meg az Újbudai Adventi Vásár, amely egészen szentestéig kínál színes, ünnepi programokat. A megnyitón a Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gyermekkara és a Petőfi Musical stúdió teremtettek karácsonyi hangulatot, a frissen elkészült korcsolyapályát pedig műkorcsolya bemutatóval avatták fel. Advent első vasárnapján Dr. László Imre polgármester, dr. Gáncs Tamás, a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze, és Kelemen Imre atya, a Kelenföldi Szent Gellért templom plébánosa ünnepi beszédeik után együtt gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.