Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 12. vasárnap, Izabella, Dalma

Pedagógusnapi köszöntés Újbudán

Újbuda   |   2017, június 8 - 11:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

A pedagógus egész életében nevel, a munkája életeket és jellemeket határoz meg. Simicskó István honvédelmi miniszter a Grosics Gyula Sport Általános Iskola tanárait virággal és csokoládéval köszöntötte pedagógusnap alkalmából.

A pedagógusoké a legfontosabb hivatás, rajtuk múlik a gyermek értékrendje és a nemzet jövője. Újbuda országgyűlési képviselője szerint nehéz feladatot vállal, aki erre a pályára adja a fejét, hiszen a családon túl az ő felelősségük, hogy milyen jellemük lesz a gyermekeknek felnőttként. Ezért is fontos, hogy legalább egy napon megemlékezzünk áldozatos munkájukról – monda Simicskó István.

Az UNESCO és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet 1996-ban június első vasárnapján fogadta el a tanárok jogairól szóló, 150 paragrafusból álló határozatot, azóta ez a pedagógus nap. Hazánk 1952-től jegyzi a nevezetes alkalmat, ekkor adtak át először kiváló tanítói és tanári okleveleket, később egyes kitüntetéseket az ország legjobb pedagógusainak.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.