Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 10. péntek, Amália

Péntektől nyitnak a fővárosi éttermek belső terei

Újbuda   |   2020, május 27 - 13:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Péntektől Budapesten is megnyihatják eddig lezárt belső tereiket a vendéglátóhelyek. A dolgozóknak maszkot kell viselniük és kötelező lesz a távolságtartás is.

Május 29-től, azaz péntektől a vendéglátóhelyek, éttermek, kávézók, cukrászdák, büfék és presszók belső zárt tereiben is lehet már tartózkodni, és a megrendelt ételt és italt bent is el lehet fogyasztani – erősítette meg a Pesti Srácok információját Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője - írja az Index.hu.

A vendéglátóhelyeken a dolgozóknak maszkot kell viselniük, és kötelező lesz a távolságtartás is. Pénteken az összes szabadtéri játszótér is megnyithat a fővárosban. 18 év felettiek csak kendővel, maszkkal vagy sállal eltakart orral és szájjal tartózkodhatnak a budapesti játszótereken.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.