Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 8. szerda, Mária

Portugál zene az ELEVEN Tavaszon

Újbuda   |   2016, május 10 - 17:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

Különleges kamarazenei koncertet tartottak az Eleven Tavasz keretében május 6-án. A közönség Portugál dallamokat hallgathatott három fiatal művész előadásában.

Portugália volt a díszvendége a május első hétvégéjén a Kult11 Egyesület, a Portugál Nagykövetség és a Camoes Intézet közös szervezésében zajló ELEVEN Tavasz fesztiválnak. A május 6-ai koncerten a Vena Trio játszott portugál zenét, a zenekar tagjai: Andrea Fernandes portugál zongoraművész, Hutás Erzsébet hegedűművész (mindeketten a Magyar Állami Operaház művészei) valamint Kamila Slodkowska lengyel csellóművész (Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar) voltak.

Előadásuk első dala egy Magyarországon még sosem játszott darab, melynek zeneszerzője Eurico Carrapatosoa, Andrea Fernandes egyik tanára. A kortárs zeneművet Ibsen öt felvonásos drámája a Peer Ghynt ihlette, melynek három tétele a három női főszereplőn keresztül mutatta be a szerelem három arculatát. A trió ebben a felállásban először lépett a közönség elé, terveik szerint lesz folytatása az elmúlt hat hónap közös munkájának.

H. L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Az ünnepek alatt is fontos az óvatosság  

Jönnek az ünnepek, amikor a családok, a társaságok találkozni akarnak – mit tanácsol dr. Falus Ferenc korábbi országos tiszti főorvos látva a fertőzöttek magas számát? Tavaly nagy elővigyázatosságra intett, de idén már elég sokan beoltatták magukat.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.