Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 9. csütörtök, Lukrécia

Programok a Bartók Béla úton novemberben

Újbuda   |   2016, november 4 - 11:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Novemberben is kulturális és gasztro forgatagnak ad helyet Budapest első és egyben egyetlen kulturális főutcája a Bartók Béla Boulevard. Az utolsó őszi hónapban különleges ékszerek és íz kavalkád várja a látogatókat Újbudán.

Az Ékszerek Éjszakájának megnyitóján túl Márton-napi borvacsorát is kínál novemberben a Bartók Béla Boulevard. Újborokat, argentin és dél-afrikai borokat is lehet majd kóstolni, továbbá lesz vacsora-színház is. Az ’56-os forradalom évfordulójához kapcsolódóan kirakatok, házak kapui, nyilvános utca felületek hirdetik a szabadságharc budai történéseit. November 4-én este 18 órától közös megemlékezés és gyertyagyújtás kezdődik a Gárdonyi téren, este 20-21 óra között pedig múlt idéző dallamok szólnak majd.

A november 4-től 6-ig tartó Ékszerek Éjszakája idén új központi helyszínen, a KÉK-ben (Kortárs Építészeti Központ, Bartók Béla út 10-12.) indul útjára. A központi kiállítást és ezzel a fesztivált, az esemény fővédnöke, Grecsó Krisztián író nyitja meg november 4-én 17 órakor.

A további helyszínek és programok itt olvasható.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.