Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 6. csütörtök, Ivett, Frida

Rajzzal folytatódott a tanulmányi versenyek sora

Újbuda   |   2017, február 6 - 13:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tizenöt iskola mintegy 70 diákja jelentkezett a Fővárosi Komplex Rajzverseny újbudai fordulójára. A versenyt idén is a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium épületében rendezte az Újbudai Pedagógiai Iroda.

Két korcsoport, az 5-6. és 7-8. osztályosok mérték össze tudásukat és kreativitásukat a január 31-én megtartott rajzversenyen. Intézményenként hat gyerek nevezhetett, de a korcsoportonkénti létszám nem volt meghatározva. Nem csak ebben kaptak a korábbinál nagyobb szabadságot a diákok: ezúttal megkötés nélkül választhatták ki a használt technikát, sőt, a verseny témáját is előre kihirdették.

A zsűrit vezető Csovelák Edit művésztanár szerint ettől nem könnyebb, hanem izgalmasabb lett a verseny, hiszen a megadott feladat a tájrajz, a fantázia világa, vagy akár a szürrealitás felé is elkalauzolhatta a versenyzőket. Azaz idén nagy hangsúlyt kapott a kreativitás. Fontos szempont volt a címadás, hogy a kép miként bontja ki a versenyző által megadott címet, mennyire sikerült kifejezni azt.

A Fővárosi Komplex Rajzverseny újbudai fordulóját díjkiosztó követi, a legjobbak a tavaszi, fővárosi döntőbe jutnak.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Nagyon fontos feladatunk a szemléletformálás  

Újbuda Önkormányzata saját programokkal is fellép mindenféle hátrányos megkülönböztetés ellen. A kerület esélyegyenlőségi koncepciójáról, terveiről Bakai-Nagy Zita alpolgármesterrel beszélgettünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.