Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 28. péntek, Elemér

Rangos curling verseny volt Újbudán

Újbuda   |   2016, március 21 - 13:38
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kamaraerdőn tartott négy napos curling vegyes páros kupa volt az utolsó felkészülési torna az áprilisi svédországi Curling VB előtt. Ez utóbbi verseny eredménye a 2018-as Téli Olimpiai Játékok kvalifikációjába is beleszámít. A résztvevők között volt a korábbi világbajnok illetve érmes orosz, svájci és svéd kettős is.

Március 16-20. között rendezték meg a nemzetközi curling vegyes páros kupát a Kamaraerdei Curling Club-ban. A tornán 16 duó vett részt, többek között a kétszeres világbajnok és címvédő Palancsa Dorottya (UTE) – Kiss Zsolt (Vasas SC) páros, valamint a korábbi vb ezüstérmes Szekeres Ildikó – Nagy György (mindketten Vasas SC) duo is. A tornán osztrák, lett, lengyel, román, skót párosok is indultak, a résztvevők között volt a korábbi világbajnok illetve az érmes orosz, svájci és svéd kettős is.

A kamaraerdei verseny volt a világbajnokok utolsó tornája az áprilisi svédországi VB előtt, amelynek eredménye már beleszámít a 2018-as Téli Olimpiai Játékok kvalifikációjába – mondta Kiss László, a Magyar Curling Szövetség főtitkára.
A curling (jégteke) csapatjáték, a téli sportok egyike. A játékot két csapat játssza, mindkét csapat nyolc-nyolc követ csúsztathat a jégpályán egy kijelölt kör alakú mezőbe. Az a csapat nyer, amelynek kövei a legközelebb esnek a kijelölt kör középpontjához.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Költségvetés: több jut az egészségügyre  

Idén több jut majd az egészségügy fejlesztésére, a Szent Kristóf Szakrendelő működésére, többet költ majd az önkormányzat a kultúrára, a kerület tisztán tartására és a környezetvédelemre is.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.