Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. péntek, Edina

Reggeli az ország egyik legnépszerűbb színészével

Újbuda   |   2018, március 26 - 12:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

Rezes Judit és Szabó Győző színészházaspár volt a vendége a Hadik Irodalmi Brunch-nak március 24-én. Meghívásuk apropóját színházi duettelőadásuk adta, amely betekintést enged párkapcsolatukba, ahol őszintén és kendőzetlenül mutatják be életüket.

Szabó Győző színész és feleségével Rezes Judit, a Katona József Színház színművésze külön-külön és együtt is láthatók színpadon. Tavaly bemutatott zenés-táncos Love Shake - Az élet összeráz című darabjuk magánéletükről szól, vegyítve a valóságot és a fikciót. Ez a szokványosnak épp nem mondható színházi produkció inspirálta a Hadik Irodalmi Brunch szervezőjét, hogy meghívja a színészpárost. Ott Anna a Hadik művészeti vezetője a darab keletkezéséről és párkapcsolatukról faggatta őket, szó volt arról is, hogy művészként miként lehet civil életet élni, továbbá pályájuk alakulása hogyan befolyásolja privát szférájukat.

A Hadikban havi rendszereséggel tartott Irodalmi Brunch vendége áprilisban Korniss Péter fotós és Tompa Andrea író, színikritikus lesz.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.