Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 9. kedd, Franciska, Fanni

Régiből újat: megnyílt a Labirintus játszótér

Újbuda   |   2019, szeptember 18 - 10:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újra birtokba vehették a gyerekek a teljesen felújított Soproni úti Labirintus játszóteret. A régi burkolatokat és eszközöket lecserélték, az összesen 2850 négyzetméternyi területen a mai igényeket kielégítő, az előírásoknak megfelelő játszótér épült.

– Mielőtt kialakítottuk a terveket, meghallgattuk a legilletékesebbek, tehát a szülők véleményét – mondta a szeptember 14-i megnyitón Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere. – Kétkörös egyeztetés után született meg a végleges terv, és kezdődhetett el a kivitelezés. A régi, lelakott helyett kialakított vadonatúj, színes játszótér több korosztály számára is alkalmas, többfunkciós létesítmény lett. Ez a szülők szempontjából nagyon fontos, hiszen a különböző korú gyerekeket nem kell más-más helyre vinniük – emelte ki a polgármester.

Haidar Norbert önkormányzati képviselő elmondta: a felújítás előtt az önkormányzat több mint száz javaslatot kapott arra, hogy milyen legyen az új Labirintus játszótér, miféle játszóeszközöket helyezzenek el, milyen elrendezésben. Ezeket a javaslatokat építették be a tervezők a csaknem 145 millió forintos beruházás során. A téren belül elkülönített sportterületen pingpongasztalok vannak, és sportpálya is épült. Az óriási mászóvár mellett tizenegy új játszószert és hintát is elhelyeztek az ütéscsillapító felületeken. A pihenő- és játszófelületeket a tizenkilenc újonnan ültetett fa mellett napvitorlák árnyékolják.

Dankó Zsuzsanna kétszeres nagymama, 1978 óta él a kerületben. Két óvodás korú unokájával sokat jár a játszóterekre, önkéntes takarításokat is szervez ezeken, hogy minél tovább szolgálhassák a kerületben élő gyerekeket. – Szeretném, ha ez a szép, színes új játszótér sokáig ilyen maradna. Ez csak akkor lehetséges, ha a szülők is odafigyelnek a tisztaságra és arra, hogy mindenki vigyázzon az eszközökre. A Labirintus most olyan hely lett, ahol minden van, a kicsiknek és a nagyobb gyerekeknek is. A sok árnyékos pihenőhely a szülőknek és a nagyszülőknek is jó találkozási pontot kínál – tette hozzá Dankó Zsuzsanna.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Négyszer annyi a fertőzött Budapesten, mint két hónapja  

Budapest vezetése szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti – hangsúlyozta közleményében a Fővárosi Önkormányzat azt követően, hogy a legutóbbi tesztelés a fertőzöttségi helyzet jelentős romlását mutatta.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.