Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. szerda, Hella

Remek volt a hangulat az Ezerjó Fesztiválon

Újbuda   |   2019, október 9 - 11:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyolcadik alkalommal rendeztek Ezerjó Fesztivált Kelenvölgyben, a szüreti rendezvényen kicsik és nagyok egyaránt részt vettek október első hétvégéjén. A közösségi ház színházteremben színpadi programok, az udvaron főzőversenyt volt, a felnőtteket bor- és mustkóstolás, a gyerekeket játszóház, arcfestés és kézműves foglalkozás várta.

A nyolcadik alkalommal megrendezett Kelenvölgyi Ezerjó Fesztivál idén is tartalmas, vidám szórakozást kínált minden korosztálynak. A szőlő, a bor és a szüret ünnepén a nagyok boros ételek főzőversenyén indulhattak, finom borokat kóstolhattak, a kisebbek egész nap játszhattak. A színpadon egymást érték a zenés, táncos előadások, és idén is volt látványos lovaskocsis, huszáros felvonulás Kelenvölgy utcáin. Hoffmann Tamás polgármester kifejtette, az újbudaiaknak az eső ellenére is fontosak a közösségi programok, amelyekhez az önkormányzat továbbra is helyszínt biztosít és megszervezik azokat.

A főzőversenyen olyan ízletes ételek készültek, hogy a zsűri úgy döntött, mind a hét induló csapat ajándékot érdemel. A jók közül a legjobb a Zsurlófiúk csapata volt. Délutánra a nap is kisütött és azok sem áztak el, akik részt vettek a lovas huszárokkal kísért szüreti felvonuláson.

T.E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.