Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 11. vasárnap, Leó, Szaniszló

Rendkívüli téli időjárási helyzetekre készültek a dél-budai önkéntesek

Újbuda   |   2018, november 27 - 01:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Elképzelt, rendkívüli téli időjárásra, és az esetlegesen kialakuló helyzetek kezelésére készült fel a Dél-budai Önkéntes Mentőcsoport több tagszervezete november 24-én a Kamaraerdőben.

A gyakorlat fő célja az volt, hogy az önkéntesek valós körülmények között készüljenek fel olyan helyzetekre, amelyek rendkívüli időjárás esetén történhetnek. Ilyen volt például, hogy számolják a fakidőléseket és mentsék a sérülteket.

Az Újbuda Polgárőr Egyesület, a Budafok-Tétény Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Vitézi Rend Katasztrófavédelmi Százada, valamint a Magyar Vöröskereszt önkéntesei, több órás megfeszített munkával, ismét bizonyították a feladatokra való rátermettségüket.

A gyakorlat végrehajtásának szempontjából rendkívül fontos volt a munka- és balesetvédelmi szabályok betartása, amelyre valamennyi jelenlévő kiemelt figyelmet fordított. A komoly fizikai erőpróbát jelentő feladatokat körültekintően, csapatmunkában hajtották végre, mivel a valós helyzetek során is csak egymással és a hivatásos szervekkel együttműködve, csapatban gondolkodva lehet a feladatokat eredményesen, biztonságosan végrehajtani.

A gyakorlaton résztvevők munkáját a Dél-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakembere irányította, felügyelte és értékelte. A gyakorlat zárása során megköszönte a résztvevők munkáját, majd kiemelte, hogy valamennyien alkalmasak a hivatásos katasztrófavédelmi szerv feladatainak segítésére. A mentőcsoport tagszervezetei saját, és vállalt feladataik tekintetében is felkészültek a téli káreseményekre, azok felszámolására.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megállási tilalom a Tétényi úton  

A járványügyi intézkedések részeként 2021. április 9-én 12.00-tól 2021. május 31-éig tilos megállni a Tétényi úti kórház előtt 20 méter hosszan.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.