Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 14. kedd, Örs, Stella

Rendőri jutalmak

Újbuda   |   2019, augusztus 16 - 09:47
Nyomtatóbarát változatSend by email
Újbuda Önkor­mány­zatának támogatásával az állományban szolgáló hetvenkilenc munkatársát jutalmazta kimagasló teljesítményükért a XI. kerületi Rendőrkapitányság.
– Újbuda Önkormányzatának kiemelten fontos a folyamatos együttműködés a rendőrséggel, hiszen az itt élők mindennapjait meghatározza, milyen eredményesen dolgoznak azok, akik a közbiztonságra vigyáznak – mondta a jutalmak átadásán Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő. Rámutatott: a rendőrség munkájának sikerét alátámasztják a statisztikák, amelyek szerint a kerületben folyamatosan csökken az elkövetett bűncselekmények száma, ezen belül jelentős a visszaesés a kiemelt bűncselekményeknél.
– Az első félévet eredményesen zárta a rendőrség, és a jövőben is az a cél, hogy a folyamatos javulás még intenzívebbé váljon a kerületben – hangsúlyozta Jáger István rendőr alezredes, kapitányságvezető. Hozzátette: Újbudán, csakúgy, mint Budapest egész területén, számottevően csökken a bűncselekmények száma, és intenzitásukban is megfigyelhető egyfajta lassulás, ami a rendőrség munkájának pozitív visszaigazolása. – Abban pedig, hogy az állományból most 79 fő a budapesti rendőrfőkapitány engedélyével jutalomban részesülhetett, nagy szerepe van az önkormányzat támogatásának – méltatta az együttműködést Jáger István.

(Újbuda)
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.