Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 18. szerda, Diána

Rusze: a turizmust ünnepelte Újbuda bulgáriai partnervárosa

Újbuda   |   2016, május 26 - 11:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítást valamint Turisztikai Attrakciók Fesztiválját tartották Újbuda bolgár partnervárosában, Ruszéban. A május 12-14 között megrendezett eseményt Plamen Sztoilov polgármester nyitotta meg.

Magyar és román résztvevői is voltak idén a IX. Turisztikai Attrakciók Fesztiváljának Ruszéban, Újbuda bulgáriai partnervárosában. A rendezvényen bemutatták a magyar kultúra és gasztronómia sajátosságait. Újbuda kerülete külön turisztikai standdal is jelen volt, az érdeklődők reklámanyagokat kaptak és filmbemutatón ismerhették meg magyar partnervárosukat. Kitűnően szerepeltek az újbudai táncosok és muzsikusok, a Buda Folklór Kamara Együttes valamint a Kalász Banda a bolgár fesztivál legsikeresebb fellépői voltak. A május 14-ei ruszei Atlétikai Sportversenyre az újbudai Szent Margit Gimnázium öt tanulója is benevezett, korosztályának megfelelő kategóriában.

A programok szervezéséhez Újbuda Bolgár Nemzetiségi Önkormányzata is hozzájárult Vlagyimirova Milena vezetésével.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Régiből újat: megnyílt a Labirintus játszótér  

Újra birtokba vehették a gyerekek a teljesen felújított Soproni úti Labirintus játszóteret. A régi burkolatokat és eszközöket lecserélték, az összesen 2850 négyzetméternyi területen a mai igényeket kielégítő, az előírásoknak megfelelő játszótér épült.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.