Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 8. szerda, Ellák

Saját házában fogott betörőt egy újbudai rendőr

Újbuda   |   2019, január 16 - 14:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egy rendőr házába próbált betörni a peches tolvaj Újbudán. Az ajtót feszegette, amikor jött a meglepetés.

Hónapokon keresztül járta az újbudai lakásokat és garázsokat a 48 éves B. István, hogy értékes vagy annak vélt tárgyakat lopjon. Január 8-án azonban egy rendőr otthonába próbált betörni. A Police.hu azt írja, a tolvaj bement egy újbudai ház garázsába, de nem talált olyan tárgyat, amit ellophatott volna, ezért megpróbált bejutni a házba is. Az ott lakó szolgálaton kívüli rendőr azonban felébredt a zajra, és észrevette, hogy valaki próbálja kinyitni az ajtót.

A tolvaj hirtelen szembe találta magát a rendőrrel, ezért megpróbált elmenekülni, de nem járt sikerrel. A rendőr utánaszaladt, és kollégái kiérkezéséig visszatartotta az elkövetőt. A rendőrök B. Istvánnál különböző szerszámokat, gumikesztyűket, valamint zseblámpákat is találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a férfit lopási kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során megállapították, hogy B. István 2018 augusztusa és decembere között Budapest XI. és XXII. kerületében 20 házból, társasházból, tárolóból, illetve garázsból lopott. A férfi többnyire olyan épületekbe ment be, ahol nyitva volt az ablak, nem volt bezárva az ajtó, vagy még a kulcs is benne volt az ajtóban. B. István az újbudai ingatlanokból szerszámokat, szerszám- és barkácsgépeket, rollereket, könyveket és szeszes italokat lopott.

forrás:hvg.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.