Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 2. hétfő, Lehel

Sajtóközlemény: A budaörsi repülőtér nem hobbipilóta-képzésre való!

Újbuda   |   2021, július 22 - 13:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tárgyalást kezdeményzetünk az elviselhetetlen helyzetért felelős miniszterrel.

Naponta 100-szor, lakott terület felett gyakorolják a fel-és leszállást a tanuló pilóták a budaörsi repülőtéren. Az itt lakók felháborodása jogos, a zajszennyezés elviselhetetlen mértékűvé vált, nem tudnak pihenni, a kertjüket használni. Természetesen tisztában vannak vele, hogy a repülőtér közelségében élni zajjal jár: nem a normál forgalom ellen, hanem az elmúlt pár évben ide települt hobbipilóta-oktatás ellen tiltakoznak.
A főleg külföldi hobbipilótáknak szóló, drága képzést a Fly-Coop Kft. szervezi – az a cég, amely 2016-ban egy esküvőre helikoptereztette Rogán Antal minisztert és feleségét. A cég a lakók kéréseit semmibe veszi, a jelenlegi laza szabályokat sem tartja be.
Támogattuk a helyi civilek pilótaképzés elleni tiltakozását, de nem állunk meg itt. Tárgyalást kezdeményezünk Palkovics László – a légi közlekedésért is felelős – miniszterrel. Derüljön ki a tárgyalóasztalnál, hogy kinek a pártján áll a kormány az ügyben: az extra profitot húzó, csókos Fly-Coop Kft-én vagy az itt lakókén. A tárgyalásra várjuk Karsay Ferencet, Budafok-Tétény fideszes polgármesterét, aki eddig csak üres lózungokat mondott, de tettekkel nem állt az ügy mellé.
Gy. Németh Erzsébet, főpolgármester-helyettes
dr. László Imre, Újbuda polgármestere
Molnár Gyula, Újbuda, Budafok-Tétény országgyűlési képviselője
(képeink a július 15-én tartott reptér melletti tiltakozáson készültek)
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tájékoztatás a tanévkezdő csomag igényléséről  

Önkormányzati rendelet alapján minden olyan gyermek tanévkezdő csomagot kap, aki a XI. kerületben önkormányzati fenntartású óvodába újonnan iratkozik be, illetve Újbudán működő állami fenntartású iskolában kezdi meg az 1–4. évfolyamot 2021 szeptemberében.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.