Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. hétfő, Adalbert

Segíti a bölcsi- és oviválasztást a gazdagréti börze

Újbuda   |   2017, április 10 - 11:38
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda magán- és alapítványi intézményei mutatkoztak be a kisgyermekes családoknak a Gazdagréti Közösségi Házban április 9-én.

Május elején dönteniük kell a szülőknek arról, hogy járjon-e gyermekük bölcsődébe, illetve hova menjen ősztől óvodába. A bölcsi- és óvodaválasztást segíti a Gazdagréti Közösségi Házban tartott újbudai bölcsi és ovi börze, amelyen a kerületi magán- és alapítványi intézményei mutatkoztak be. Az eseményen régebbi és most induló vállalkozások is standot állítottak, így a szülők összesen kilenc intézményről, azok pedagógiai módszereiről, körülményeiről érdeklődhettek óvodapedagógusoktól és intézményvezetőktől. Ott volt a Sashegy Óvoda, a Kamaraerdei Kerekerdő Óvoda, az Egérkirály Művészeti Óvoda és a Csodakert Óvoda, bölcsik közül pedig a Csibebölcsibe Családi Napközi, a Happy Garden Daycare Családi Bölcsőde, a Mosolysziget és a Zum Zum Bölcsőde képviselője.

A börze sok szülőnek megkönnyítette a választást, elég volt pár órát rászánni arra, hogy több óvodát, bölcsődét megismerjenek. A gyerekek sem unatkoztak, őket rajzprogramokkal, játékkal, ugrálóvárral és finomságokkal várták.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímavédelem – Klímatudatosság  

Újbuda Klímastratégiája 2030-ra egy klímatudatos módon fejlődő kerület jövőképét vetíti előre, ahol egészséges környezetben, az épített és természeti értékeket megőrizve, fenntartható módon fejlődve, az energiafelhasználás hatékonyságát növelve, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkentve élünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.