Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 21. péntek, Ágnes

Segítség a kórházakból hazaküldött betegeknek és családjaiknak

Újbuda   |   2020, május 4 - 21:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda egyszeri, 50 ezer forintos ápolási támogatást nyújt azoknak a családoknak, akik kórházból hazaküldött családtagjukat ápolják. A támogatást szociális helyzettől függetlenül folyósítják az arra igényt tartóknak.

Kormányzati döntés alapján országosan nemrég 36 ezer kórházi ágyat kellett felszabadítani. Ez sok olyan beteget érintett, akinek gyógykezelése még nem zárult le. Az érintett betegek egy része további otthoni ápolásra szorulhat, köztük azok is, akiket a Szent Imre kórházból küldtek haza. Újbudán is sok családnak kell napi 24 órában ellátnia (pelenkázni, fürdetni, tornáztatni, gyógyszerezni) beteg hozzátartozóját. A családoknak ez az új helyzet nagy megterhelést jelenthet, ezért Újbuda vezetése úgy döntött, hogy egyszeri 50 ezer forintos ápolási támogatást nyújt azoknak a családoknak, akik kórházból hazaküldött családtagjukat ápolják.

A támogatást szociális helyzettől függetlenül folyósítják az arra igényt tartóknak. Igényelni a csatolt adatlap kitöltésével lehet, beküldve hozzá a kórházi zárójelentést is:  vicus_adatlap_0_2.doc

Jelentkezni a következő központi információs számon lehet: +36 1 372-45-66

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Pro Cultura díjat kapott Faur Zsófia és Bosznai Tibor  

"A kultúra sok és sohasem egy ...A kultúra mozgás, a kultúra út. Járjunk együtt rajta közösen!"
Ezekkel a szavakkal köszöntötte Bakai-Nagy Zita az idei Pro Cultura Újbuda díjátadó ünnepségen megjelenteket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.