Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. kedd, Móric

Senkit nem hagyunk magára - Információs telefonszám 70 év felettieknek

Újbuda   |   2020, március 17 - 12:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata a +36 1 372 4566 -os telefonszámon várja azoknak a 70 évnél idősebb kerületi lakosoknak a jelentkezését, akik a rendkívüli helyzetben segítségre szorulnak. A telefonszám elérhető reggel 8.00 és 16.00 óra között.

A koronavírus-járvány elsősorban az idős, főként a 70 évnél idősebb emberek egészségét és életét veszélyezteti, ezért ők maradjanak otthon, ha lehet. Az Önkormányzat gondoskodni kíván a magukra maradt idős emberekről, minden segítséget megad számukra, hogy ezt a nehéz időszakot könnyebben átvészeljék. Az információs telefonszám +36 1 372 4566, elérhető 8-16 óra között.

Kérjük a kerület lakóit, hogy mindannyiunk érdekében továbbra is tartsák be a higiéniás szabályokat, rendszeresen és alaposan mossanak kezet, lehetőség szerint használjanak kézfertőtlenítőt, mindig kövessék a hatóságok és az önkormányzat kéréseit, utasításait! Ez mindannyiunk közös érdeke.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tesztek és módszerek: Az igények nőnek, a lehetőségek szűkülnek  

Ezentúl 19 500 forintnál nem lehet többet kérni a koronavírustesztért – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a szeptember 16-i kormányülés után. A döntés nagyon megosztotta az érintetteket. Miközben a lakosság jelentős részének ez még így is megfizethetetlen, addig a magánegészségügy szereplői közül többen fontolgatják, hogy kilépnek a piacról, a hatósági ár ugyanis nem mindig fedezi a költségeket. Az egyre aggasztóbb járványhelyzetben viszont a tesztelési kapacitások növekedésére volna szükség, miután az állam lehetőségei végesek, van, hogy egy hét is kell a hatóságilag elrendelt teszt eredményének megszületéséhez.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.