Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 15. vasárnap, Enikő, Melitta

Sikeres karatés nap Újbudán

Újbuda   |   2018, április 18 - 15:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyolc egyesület 120 karatézója fogadta el a Koroibosz RSE meghívását az I. Kumite Day versenyre.

Két korosztályban négy órán keresztül küzdöttek a versenyzők, akik a két hét múlva esedékes magyar bajnokságra is gyakorolhattak. Az edzésen a korosztályos válogatottak is részt vettek, a sikeres rendezvényt Papp Miklós, az egyesület edzője és a korosztályos válogatott edzője vezényelte le.

Délután az utánpótlásé volt az Érem utcai Sportcsarnok, ahol a tavaszi házi versenyét szervezte a Koroibosz egyesület. Az óvodás korosztály a szivacslabda-küzdelemben igyekezett megmutatni a kialakulóban lévő védekező és támadó mozgásokat, a nagyobbak ezeket már élesben gyakorolták.

A versenyt Ludányi Attila önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki elkötelezetten segíti és támogatja a XI. kerületi fiatal karatésokat.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Bomba: megkezdődött a hatástalanítás  

Megkezdték a Szent Margit Gimnáziumnál még hétfőn, egy építkezésen talált második világháborús, 250 kilogrammos, amerikai légibomba hatástalanítását a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei. Lezárták a Bartók Béla utat a Szent Gellért tér és a Kosztolányi Dezső tér között, a Villányi utat a Bartók Béla út és a Fadrusz utca között, valamint a Villányi út-Balogh lejtő-Balogh Tihamér utca-Somlói út-Kelenhegyi lépcső-Ménesi út-Bartók Béla út által határolt területet. Több villamos és busz nem, vagy modósíttott útvonalon jár az érintett szakaszokon. A lakásukból ideiglenesen kiköltöztetett szentimrevárosi lakókat a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében várják, amely a zárás ideje alatt befogadóhelyként üzemel. (cikkünk hamarosan frissül)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.