Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. kedd, Ambrus

Sikeres karatés nap Újbudán

Újbuda   |   2018, április 18 - 15:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyolc egyesület 120 karatézója fogadta el a Koroibosz RSE meghívását az I. Kumite Day versenyre.

Két korosztályban négy órán keresztül küzdöttek a versenyzők, akik a két hét múlva esedékes magyar bajnokságra is gyakorolhattak. Az edzésen a korosztályos válogatottak is részt vettek, a sikeres rendezvényt Papp Miklós, az egyesület edzője és a korosztályos válogatott edzője vezényelte le.

Délután az utánpótlásé volt az Érem utcai Sportcsarnok, ahol a tavaszi házi versenyét szervezte a Koroibosz egyesület. Az óvodás korosztály a szivacslabda-küzdelemben igyekezett megmutatni a kialakulóban lévő védekező és támadó mozgásokat, a nagyobbak ezeket már élesben gyakorolták.

A versenyt Ludányi Attila önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki elkötelezetten segíti és támogatja a XI. kerületi fiatal karatésokat.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.