Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. hétfő, Pál

Sikeres volt a nyár utolsó kerületi nagyrendezvénye

Újbuda   |   2014, szeptember 2 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nagy érdeklődés mellett zajlott hétvégén a Diákcsemege, őszköszöntő családi fesztivál a felújítás alatt álló Bikás parkban. A gyerekeket és szüleiket változatos kulturális programok, ügyességi vetélkedők és koncertek várták azzal a nem titkolt céllal, hogy a kisdiákok ráhangolódjanak a tanévre.

Délelőtt a nagyszínpadon bábelőadás majd Kiss Kata gyermekkoncertje szórakoztatta a kicsiket, de interaktív, képességfejlesztő műsorával fellépett a Napvirág Együttes is. A rendezvény egész területén rengeteg lehetőség adódott a kikapcsolódásra: fittségi felmérés, szülőknek szervezett gyereknevelési tanácsadás, állatsimogató, kézműves foglalkozás, ugrálóvár és mászófal is szerepelt a programok között. Délután színre lépett a közkedvelt Alma Együttes, akik ezúttal is mindent beleadtak a műsorba, a koncert végén az ország kedvence, a Ma van a szülinapom című dal is felcsendült.

Hoffmann Tamás polgármester szerint a sikeres gyereknapi rendezvényből okulva már nem volt nehéz kitalálni, minek is örülnének igazán a gyerekek. - Mivel az a megtiszteltetés érte Újbudát, hogy a Nemzeti Tanévnyitó a kerületi Ádám Jenő Iskolában lehetett, az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen úgy gondoltuk, megérdemelnek a gyerekek egy utolsó nyári kikapcsolódást – mondta a polgármester, aki szerint a Bikás park kivételes adottságait érdemes minél gyakrabban kihasználni közösségteremtő programokhoz. A kerület vezetője megjegyezte, a Diákcsemege Fesztiválon mindenki láthatta, hogy a Bikás park teljes körű felújítása a terveknek megfelelően, csúszás nélkül halad. Azaz elkészült a szökőkút, a dísztó és nagy játszótér is, amit hamarosan átadnak.

A színpadi programok mellett a parkban felállított sátrakban is érdekességek várták a fiatalokat. A fesztiválon pedagógiai célú programokkal vett részt a Felelős Szülők Iskolája, a nemzetiségi csoportok pedig táncokkal, helyi ételekkel és irodalmukkal ismertették meg a közönséget.

Az eseményen a különböző feladatokat teljesítők értékes ajándékokat nyerhettek: a pontgyűjtő játék sorsolásán Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és Simicskó István sportállamtitkár is besegített a polgármesternek az ajándékok átadásában. A fődíj az EMMI felajánlásaként egy 100 ezer forintos osztálykirándulás volt.

Délutánra a megérkeztek a színpadra a sztárok is: Radics Gigi saját slágerei mellett Beyoncé és Pharell Williams dalokat is énekelt. A rendezvény végül a Bon-Bon koncertjével ér véget.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A kultúra mindenkié!  

A Magyar Kultúra Napján Juhász Anna, Újbuda kulturális nagykövetének szavaival emlékezünk az irodalom, művészetek fontosságára:

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.