Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 30. szerda, Jeromos

Sínen jár az autóbusz a Bartók Béla úton

Újbuda   |   2020, szeptember 9 - 14:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tömegközlekedési folyosó lett a Bartók Béla úti villamospálya: az autóbuszok a villamosokkal azonos nyomvonalon, közös megállóhelyeket használva közlekednek.

Augusztus 27. óta a Bartók Béla úton az ottani buszjáratok is a villamosvágányokon haladnak, így autóbusszal is a közúti forgalomtól függetlenül lehet közlekedni. A buszok és a villamosok közös megállóhelyeket használnak, megkönnyítve az átszállást.

A buszjáratok közlekedése az alábbiak szerint változik:
• A 7-es autóbusz a belváros felé a Hamzsabégi út és a Csíky utca, Dél-Buda felé pedig az Orlay utca és a Hamzsabégi út között a villamospályán megy, és mindkét irányban megáll a Gárdonyi tér villamosmegállóhelyen is, átszállási lehetőséget nyújtva. A Móricz Zsigmond körtéren és a Kosztolányi Dezső téren mindkét irányban a 19-es és a 49-es villamos megállójában áll meg. A Szent Gellért téren a buszjáratra továbbra is az eddigi közúti megállóhelyeken lehet felszállni.
• A 114-es, a 213-as és a 214-es buszjárat a Móricz Zsigmond körtér felé eddig is a villamospályán haladt a Hamzsabégi út és a Fadrusz utca között, mostantól viszont a Móricz Zsigmond körtér és a Hamzsabégi út között Dél-Buda felé is így közlekedik. A körtéren a buszok a 19-es és a 49-es villamos megállójából indulnak dél-budai végállomásuk felé, és a Kosztolányi Dezső téren is ezek megállóját használják.
• Az 58-as és a 153-as busz Újbuda-központ felé változatlanul a közúton, Dél-Buda felé a Kosztolányi Dezső tér és a Hamzsabégi út közötti szakaszon azonban a villamospályán közlekedik, a Kosztolányi Dezső téren a 19-es és a 49-es villamossal közös megállóhelyet használva.
• Az éjszakai buszok a Hamzsabégi út felé a Móricz Zsigmond körtéren és a Kosztolányi Dezső téren is a 19-es és 49-es villamos megállójában állnak meg. A belváros, illetve a körtéri végállomás felé a Móricz Zsigmond körtéren változatlanul a közúti megállóhelyükön lehet felszállni.

BKK–Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.