Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. kedd, Ambrus

Speciális olimpikont támogat meccsével az OSC

Újbuda   |   2015, március 4 - 12:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 14-én a Vasas ellen lép pályára az A-Híd-OSC-Újbuda vízilabda csapat. A mérkőzés különlegessége, hogy az újbudai pólósok a belépőkből származó teljes bevételt Demeter Judit speciális olimpikon, tollaslabdázónak ajánlják fel.

Demeter Judit második alkalommal képviselheti Magyarországot az értelmi fogyatékosok számára rendezett Speciális Nyári Világjátékokon. Négy évvel ezelőtt hatalmas sikert ért el Athénban, amikor női és vegyes párosban aranyérmes lett, egyéniben pedig negyedik helyezést ért el. A sportolónak idén lehetősége nyílik megismételni korábbi sikereit, miután kvalifikálta magát a július 25. és augusztus 2. között Los Angelesben megrendezésre kerülő speciális játékokra. Ahhoz azonban, hogy részt vehessen a versenyeken, önrészt kell fizetnie; ehhez nyújt segítséget számára az OSC vízilabdacsapata. A pólósok célja, hogy minél több nézője legyen a március 14-i meccsnek.

- Örülünk, hogy támogathatjuk újabb olimpiai érmek megszerzésében Demeter Juditot, ezúton is kérjük szurkolóinkat, hogy minél többen jöjjenek el és nézzék meg a mérkőzést. Így nemcsak nekünk szurkolhatnak a Vasas ellen, de egy sikeres magyar sportoló újabb eredményes szerepléséhez is hozzájárulhatnak. A jegyek ára 500 forint, de természetesen örömmel fogadunk nagyobb összegeket is - mondta Becsey Péter, az A-Híd OSC Újbuda sportigazgatója.

A csapat 20 lejátszott mérkőzés után 18 győzelemmel, 54 ponttal az OB I. második helyén áll, négy ponttal a Szolnok mögött és négy ponttal az Eger előtt.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.