Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. kedd, Máté, Mirella

Sport. Hagyomány. Élmény.

Újbuda   |   2015, március 31 - 15:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az év sportfesztiváljának ígérkezik az idei Dunai Regatta. Az eseményen a magyar egyetemek csapatai mellett részt vesznek az amerikai Harvard és Princeton egyetem diákjai is.

A Dunai Regatta idén a Harvard és a Princeton nyolcas evezős csapatainak rangadójával vár mindenkit a Műegyetem rakparton április 25-én. A karmazsinok és tigrisek csapatait a Dunai Regatta fővédnöke, Colleen Bell, amerikai nagykövet buzdítja majd a helyszínen.
Tizenkét hazai egyetem és két külföldi sztáregyetem evezős és sárkányhajós versenye mellett egész napos sportfesztivál várja a közönséget az alsó és felső rakparton. A különféle sportos aktivitások mellett lesz pomponlány csapatok bemutatója, koncerteznek a Sound of the University zenei tehetségkutató verseny fellépői is. A harmadik Dunai Regatta idén is az Antall József Tudásközpont szervezésében valósul meg.
Újbuda
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megkezdődött a szukot, a sátrak ünnepe  

László Imre polgármester és Molnár Gyula Újbuda országgyűlési képviselője volt a szukot ünnep első napjának vendége az újbudai Bét Sálom Zsinagógában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.