Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 24. szombat, Bertalan

Sportudvar épült a Grosics suliban

Újbuda   |   2014, október 14 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Teljesen átalakult a Grosics Gyula Sport Általános Iskola hátsó udvara. A korábban használaton kívüli, elhanyagolt területen alsósokra méretezett kosárlabda-, és multifunkciós pálya, futópálya, valamint passzoló fal épült. A beruházás költsége 35 millió forint volt.

Átadták a Grosics Gyula Sport Általános Iskola újjáépített udvarát. Az utcára néző lerobbant, kavicsos udvar korábban alkalmatlan volt a sportolásra, ezért az intézmény igazgatója a felújítás mellett döntött. A munkálatok során rekortán burkolatú futókör, mini kosárlabdapálya, valamint passzoló fal épült, de hamarosan mászófalat is kialakítanak. A mostani pálya többfunkciós: labdajátékok labdakezelési-, ügyességi edzéseire, atlétikára valamint tornaórákra használják majd legtöbbször.

Kiss Mihály igazgató elmondta, a felújítás széleskörű összefogással valósult meg. A Magyar Kosárlabda Szövetség és az önkormányzat mellett a szülőké az elismerés – mondta. Több vállalkozó szülő ugyanis cége társasági adóját irányította a felújítási projektre, összesen mintegy 24 millió forintot. Ez egészült ki az önkormányzat 10,5 milliós támogatásával. A beruházás összesen 35 millió forintba került.
A sportudvart a gyerekek látványos kosár és talajtorna bemutatókkal avatták fel.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szombaton kezdődhet az aláírásgyűjtés  

Pénteken nyomtatják ki a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken a választók jelölteket ajánlhatnak az októberi helyi önkormányzati és nemzetiségi választásra. A jelöltek és jelölőszervezetek szombattól kaphatják meg az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az önkormányzati képviselők októberi választására az aláírásgyűjtés.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.