Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 4. szerda, Domonkos, Dominika

Szabad a tér! – Pezsdüljön fel az élet Újbudán

Újbuda   |   2021, május 4 - 12:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Itt a tavasz, a jó idő, és szerencsére a vírushelyzet is megenged némi óvatos lazítást. Ideje, hogy kialakítsuk, belakjuk, színesítsük kicsit a közvetlen lakókörnyezetünket.

Ebben segít most Újbuda Önkormányzata és a KözPont egy élményépítő pályázattal. Kisebb utcaközösségek, társasházi, ismerősi közösségek vagy helyi civil szervezetek pályázhatnak olyan ötletekkel, melyek a közterületek közösségi térré alakításával kapcsolatosak. Ez lehet például egy belső udvar felújítása éppúgy, mint egy szabadtéri közösségi esemény szervezése. A nyertesek 50-től 200 ezer forintig terjedő összegű támogatást kaphatnak.
A KözPont a nyertes pályázóknak mentori segítséget is nyújt a megvalósítás során.
Tegyük még szerethetőbbé kerületünket!
Jelentkezési határidő: május 31.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Fiatalok: Együtt, felelősséggel!  

Újbuda Önkormányzata új projektjében a kerületi fiatalok bevonásával dolgozza ki az Ifjúságpolitikai Stratégiáját. A következő egy évben konzultációkat, beszélgetéseket, workshopokat tartunk az Újbudán élő, tanuló vagy dolgozó 15-29 év közöttu fiatalok  részvételével, ahol a döntéshozókkal közösen gondolkozunk, vitázunk és ötletelünk azon, hogyan lehetne még élhetőbbé tenni a kerületet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.