Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 8. szerda, Ellák

Szabadtéri edzőparkot avattak a Grosics iskolában

Újbuda   |   2015, szeptember 10 - 11:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Felújított tornatermet, műfüves sportpályát és street workout parkot (edzőparkot) avattak a Grosics Gyula Sport Általános Iskolában szeptember 9-én.

A focipályát az önkormányzat, a street workout pályát a MOB finanszírozta, a tornaterem külső felújításához a Poli-Farbe Kft. adta az alapanyagot. A munkát a GAMESZ végezte, a kerítések festésébe a szülők is besegítettek. Összesen tizenöt millió forintot költöttek az újbudai iskola fejlesztésére.

Az átadón Simicskó István honvédelmi miniszter, az iskolaszék állandó tagja egyebek mellett arról is beszélt, hogy szerinte az iskolákban a 21. századhoz méltó körülményekre van szükség. Kiemelte a Grosics iskola sporttevékenységét, amely - úgy véli - kiváló eszköze a jellemformálásnak. Hoffmann Tamás polgármester beszámolt az újbudai intézmények nyári felújításáról, amelyre összesen háromszáz millió forintot fordított az önkormányzat. Az elvégzett munkák közé sorolta az Alsóhegy Utcai Óvoda felújítását, a Gárdonyi Géza Általános Iskola udvarának fejlesztését valamint a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium játszó- és sportudvarát is. Az informatikai fejlesztések során összesen mintegy 400 munkállomást kaptak a kerület iskolái.

Az átadott új pályán bemutatót tartott Szarka Ákos a street workout világbajnokság bronzérmese, világkupa győztes. Úgy véli, mivel a sportág erő- és akrobatikus elemekből épül fel, gyakorlatilag szabad téri szertorna.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.