Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Szalmonellás kölesgolyó a boltokban

Újbuda   |   2017, január 18 - 14:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

Visszahívja barbecue ízű Circuss Bio kölesgolyóját a Lidl, mivel az áruházlánc saját minőségellenőrzési vizsgálatai szalmonella szennyezettséget mutatottak ki a termékben.

Szalmonellával szennyezett kölesgolyót hív vissza a fogyasztók egészségének védelme érdekében a Lidl. Azaz visszahívja azon Circuss Bio kölesgolyó, Barbecue ízű, 120g termékét, amelyen a következő minőségmegőrzési idő szerepel: 21.05.2017
A visszahívás oka, hogy a fenti termékben a Lidl saját minőségellenőrzési vizsgálatai során szalmonella szennyezettséget mutatott ki. A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. - A száraz helyen tárolt és snack-ként, szárazon fogyasztott kölesgolyóban a szalmonella baktériumok elszaporodása azonban nem valószínű – állítja közleményében az üzletlánc.
Kérik a vásárlókat, amennyiben a fenti minőségmegőrzési idejű termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem vigyék azt vissza bármely üzletünkbe, ahol a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik a vételárat. A visszahívás nem vonatkozik a Lidl által forgalmazott más termékre.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kérdőívet indítanak az új Albertfalva megállóról  

Albertfalva már most is létező vasúti megállóhely, de az itt egymás mellett haladó székesfehérvári (30a) és pusztaszabolcsi (40a) vonalak közül csak az előbbiek vágányai mellett vannak peronok, viszont az utóbbiaknál lenne igazán szükség rájuk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.