Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. kedd, Ambrus

Számítástechnikai ismereteiket bővítik a kisgyermeknevelők

Újbuda   |   2015, május 21 - 15:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kerületi bölcsődei, óvodai és egyéb szociális területen dolgozóknak indult számítástechnika tanfolyam az önkormányzat épületében. Tanulmányaiknak köszönhetően lehetőségük lesz a gyermekekkel kapcsolatos adatok, statisztikák, dokumentációk tárolására és kezelésére.

A Bölcsődék Napján, április 17-én jelentette be Hoffmann Tamás polgármester, hogy elkezdődhet a kisgyermeknevelőknek szóló ingyenes számítástechnikai tanfolyam. Ennek során a képzés huszonöt résztvevője megismeri a Windows operációs rendszert, a mindennapos felhasználási szinthez szükséges szolgáltatásokat, megtanulja használni az EXCEL táblázatkezelőt. A tanfolyam anyagi és tárgyi feltételeit Újbuda Önkormányzata biztosítja, lebonyolítását Lőrincz István Gergely, az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője és Kiss Györgyi bölcsődevezető segítette.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.