Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 12. csütörtök, Gabriella

Százkilencven éves a Petőfi Sándor Általános Iskola

Újbuda   |   2018, március 19 - 10:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Klauzál Gábor Művelődési Központban tartották a főváros egyik legrégebbi, folyamatosan működő oktatási intézménye, az albertfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola alapításánának százkilencvenedik évfordulóját. Az eseményen - amelyen neves öregdiákok is felléptek - színvonalas előadás tartottak a gyerekek.

A Petőfi Sándor Általános Iskola gáláján Pereszlényiné Kocsis Éva igazgató üdvözölte a megjelenteket és megköszönte az intézmény két korábbi igazgatója, Beleznay Andor és Nagy Zsuzsanna több évtizedes munkáját. - Az ünnepben a leszebb és legfontosabb az együttlét - emelte ki.

Az öregdiákok között sok az ismert művész, tudós; Fullajtár Andrea színművész szavalt, Havasi Balázs zongoraművész pedig videóüzenetben köszöntötte egykori iskolája tanulóit, tanárait. Fellépett a gálán Mujahid Zoltán énekes, tanítványaival táncolt Bánhidi Petra tangó világbajnok, a közös énekkart az Operaház karmestere, Kesselyák Gergely vezényelte, játszott Ötvös Gábor zongoraművész, Boldoghy Kummert Péter az Operaház nagybőgőse, Czenke Csaba az Operaház hegedűse és Kálnay Zsófi operaénekes is, továbbá a Petőfi Musical Stúdió is bemutatta produkcióját.

Az ünnepségen Újbuda vezetői és Németh Zsolt országgyűlési képviselő mellett ott volt dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet főigazgatója, továbbá a decemberben elhunyt jazz-énekes, Fábián Juli édesanyja is.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.