Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. csütörtök, Előd

Szenior Ki Mit Tud – a táncdöntővel zárult az előadóművészeti kategóriák vetélkedése

Újbuda   |   2015, november 26 - 16:35Nyomtatóbarát változatSend by email

A Gazdagréti Közösségi Házban a IV. Újbudai Összművészeti Szenior Ki Mit Tud negyedik versenynapján a fellépők szalontáncban, néptáncban és egyéb táncokban mutatták be tudásukat.

A zsűri tagjai:

Stoller Antal Huba a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja, aki a Honvéd Együttes táncművésze, és koreográfusaként a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét kapta.

Bélavári Anna Újbuda Pro Cultura és Nívódíjas koreográfus, balettmester, a Tarka Színpad mozgástanára.

Kreiter Dávid a Goldance Táncsport Egyesület vezetője. A 2005-ös Savaria Grand Prix és a 2009-es Hungarian Open (Rising Star) győztese. 2003 óta tanít standard és latin-amerikai táncokat.

Az eredményhirdetés előtt Király Nóra alpolgármester régi ismerősöket is üdvözölve gratulált a résztvevőknek, kiemelve, hogy minden fellépő igényes és szép produkciójával nyertese a napnak. Örült, hogy a közösségi házak rendezvényeinek közösségépítő ereje nem csak Gazdagréten, hanem egész Újbudán érezhető. A jelenlévőket több programra is invitálta, köztük az adventi gyertyagyújtásra a Dzsungel játszótér tízméteres fenyőfájához.

A zsűri két produkciót olyan kiemelkedőnek talált, hogy megosztott első helyezést adtak ki.

Bélavári Anna szerint megható az a tánc iránti alázat, ahogy a fellépők készültek – „köszönjük, hogy ezt a csodát idevarázsolták a színpadra”. 30 éve részese Újbuda táncéletének, sok erőt merített a szeniorok előadásaiból, amit át fog adni a gyermek tanítványainak, hogy az „utánpótlás” is ilyen elkötelezett legyen.

Stoller Antal örömmel ismert rá sok, a két évvel ezelőtti, őrmezei vetélkedő versenyzőre. Elmondta, hogy a néptáncosok öregtáncos fesztiválja is azonos gondolatokon nyugszik – nem hagyják magukat a szeniorok!

Kreiter Dávid tanítványai 7-74 éves korúak. Úttörő munkának tartja a fesztivált, amelynek hírét kell vinni, mert a kor csak a gondolatokban van - a tánc pedig maga az élet.

A táncverseny eredményei

I. Zentai Ferenc és Gitta – szalontánc mix

I. Vadrózsák Néptáncegyüttes Cavinton Senior Tánccsoport - néptánc

II. Arany Akác Kulturális Egyesület Tánccsoport - charleston

A következő, egyben utolsó döntőről

A rendezvénysorozat záró állomása az alkotóművészet kategóriáira nevezett művek döntője lesz. A vers és széppróza, video-, film-, fotóművészet, kerámia és szobrászat, festőművészet valamint egyéb képzőművészetek pályaműveit a B29 Galériában (1113 Budapest, Bartók Béla út 29.) helyezik ki.

A kiállítás megnyitója december 10-én csütörtökön 14 órakor lesz, ekkor ismertetik a zsűri döntését is. A nagyközönség hétköznap és szombaton 11-17 óra között tekintheti majd meg a nevezett műveket. A tárlat egy hétig, december 17-én csütörtök délig lesz látogatható.

A vetélkedő korábbi versenynapjainak eredményeiről itt olvashat:

http://ujbuda.hu/ujbuda/szenior-ki-mit-tud-tul-az-elso-versenynapon

http://ujbuda.hu/ujbuda/szenior-ki-mit-tud-a-masodik-donton-is-eredmenyt-hirdettek

http://ujbuda.hu/ujbuda/szenior-ki-mit-tud-az-irodalmi-eloadok-gyoztesei

Újbuda