Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Szépkorú nyugalmazott ezredest köszöntött Simicskó István

Újbuda   |   2016, július 15 - 13:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

A 95 éves Nagy János 59 éve él a Vincellér utcában. Háborús hősként két alkalommal is gyalog tért haza a Don-kanyarból.

A szépkorú, 95 éves Nagy János nyugállományú ezredest köszöntötte Simicskó István honvédelmi miniszter. Vegyészmérnökként a minisztérium fegyverzeti osztályának vezetője volt, miután háborús hősként két alkalommal is gyalog tért haza a Don-kanyarból. Nagy János szép kora ellenére is aktív: minden nap rövid sétát tesz lánya kíséretében, akivel 59 éve él ugyanabban a lakásban a Vincellér utcában. Egészséges, 95 éve alatt mindössze egyszer volt náthás – mondta lapunk érdeklődésére. A miniszter által hozott ajándék kosarat és oklevelet meghatódottan vette át.

T.K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.