Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 24. szombat, Bertalan

Szépkorúakat köszöntöttek Kelenvölgyben

Újbuda   |   2019, június 12 - 12:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyolcvanadik és kilencvenedik életévüket betöltő időseket köszöntöttek a Kelenvölgyi Polgárok Köre Szociális és Családsegítő Csoportja, valamint a helyi intézmények közös rendezvényén. Az ünnepségen Hoffmann Tamás polgármester is részt vett.

Lancendorfer István, a Budapest-Kelenvölgyi Szentháromság Plébánia vezetője Szakály Éva Élet vagy halál című költeményével köszöntötte a kelenvölgyi szépkorúakat, majd kívánt nekik boldogságot és egészséget. A Kelenvölgyi Általános Iskola elsősei is énekeltek és mondókáztak, végül Hoffmann Tamás polgármester kívánt boldog születésnapot az ünnepelteknek. Elmondta, hogy a kelenvölgyiek összetartása példamutató. Az idősek útmutatásait mindig érdemes követni, hiszen tapasztalatuk, tudásuk és bölcsességük tiszteletre méltó. A polgármester virággal és oklevéllel köszönte meg, hogy Kelenvölgyben élik életüket, tudásukat pedig Újbudán adják át a fiatalabbaknak.
A vársorésznek kilencvennyolc nyolcvan év feletti lakoja van, közülük huszonöten már a kilencvenedik életévüket is betöltötték. A nyolcvan év felettiek köre idén kilenc fővel bővül, további öten pedig a kilencvenedik születésnapjukat töltik be.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szombaton kezdődhet az aláírásgyűjtés  

Pénteken nyomtatják ki a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken a választók jelölteket ajánlhatnak az októberi helyi önkormányzati és nemzetiségi választásra. A jelöltek és jelölőszervezetek szombattól kaphatják meg az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az önkormányzati képviselők októberi választására az aláírásgyűjtés.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.