Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. csütörtök, Tekla

Szépkorúakat köszöntöttek Kelenvölgyben

Újbuda   |   2019, június 12 - 12:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyolcvanadik és kilencvenedik életévüket betöltő időseket köszöntöttek a Kelenvölgyi Polgárok Köre Szociális és Családsegítő Csoportja, valamint a helyi intézmények közös rendezvényén. Az ünnepségen Hoffmann Tamás polgármester is részt vett.

Lancendorfer István, a Budapest-Kelenvölgyi Szentháromság Plébánia vezetője Szakály Éva Élet vagy halál című költeményével köszöntötte a kelenvölgyi szépkorúakat, majd kívánt nekik boldogságot és egészséget. A Kelenvölgyi Általános Iskola elsősei is énekeltek és mondókáztak, végül Hoffmann Tamás polgármester kívánt boldog születésnapot az ünnepelteknek. Elmondta, hogy a kelenvölgyiek összetartása példamutató. Az idősek útmutatásait mindig érdemes követni, hiszen tapasztalatuk, tudásuk és bölcsességük tiszteletre méltó. A polgármester virággal és oklevéllel köszönte meg, hogy Kelenvölgyben élik életüket, tudásukat pedig Újbudán adják át a fiatalabbaknak.
A vársorésznek kilencvennyolc nyolcvan év feletti lakoja van, közülük huszonöten már a kilencvenedik életévüket is betöltötték. A nyolcvan év felettiek köre idén kilenc fővel bővül, további öten pedig a kilencvenedik születésnapjukat töltik be.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.