Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 27. kedd, Szabina

Szépkorúakat köszöntöttek Kelenvölgyben

Újbuda   |   2019, június 12 - 12:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyolcvanadik és kilencvenedik életévüket betöltő időseket köszöntöttek a Kelenvölgyi Polgárok Köre Szociális és Családsegítő Csoportja, valamint a helyi intézmények közös rendezvényén. Az ünnepségen Hoffmann Tamás polgármester is részt vett.

Lancendorfer István, a Budapest-Kelenvölgyi Szentháromság Plébánia vezetője Szakály Éva Élet vagy halál című költeményével köszöntötte a kelenvölgyi szépkorúakat, majd kívánt nekik boldogságot és egészséget. A Kelenvölgyi Általános Iskola elsősei is énekeltek és mondókáztak, végül Hoffmann Tamás polgármester kívánt boldog születésnapot az ünnepelteknek. Elmondta, hogy a kelenvölgyiek összetartása példamutató. Az idősek útmutatásait mindig érdemes követni, hiszen tapasztalatuk, tudásuk és bölcsességük tiszteletre méltó. A polgármester virággal és oklevéllel köszönte meg, hogy Kelenvölgyben élik életüket, tudásukat pedig Újbudán adják át a fiatalabbaknak.
A vársorésznek kilencvennyolc nyolcvan év feletti lakoja van, közülük huszonöten már a kilencvenedik életévüket is betöltötték. A nyolcvan év felettiek köre idén kilenc fővel bővül, további öten pedig a kilencvenedik születésnapjukat töltik be.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra dr. László Imrével  

2020november0409:00
»
2020november0410:00

Az online fogadóórák sorát ismét László Imre polgármester folytatja. Beszámol az elmúlt egy hónap eseményeiről, döntéseiről, illetve válaszol az Önök kérdéseire. Ezeket már most feltehetik itt az oldalon Messenger üzenetben vagy az élőben közvetített fogadóóra alatt kommentben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.