Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 19. szerda, Sára, Márió

Szeptemberben nyit a legek plázája

Újbuda   |   2021, július 1 - 07:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

Javában zajlik Buda legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontjának kivitelezése, ahol az 55 000 négyzetméter bérbe adható kiskereskedelmi terület háromnegyede már bérlőre talált. Az Etele Plazát az okos-, digitális megoldások mellett a vadonatúj „Stay Safe” kezdeményezése keretében építi a Futureal, amelyet a globális egészségügyi vészhelyzetre válaszul indított el az ingatlanfejlesztő. A szeptemberi átadás előtt bejárásra invitálták a kerület vezetését.

Az épületben egyedülálló látvány tárul a belépők elé az elegáns előcsarnoknak, a divatmárkák folyosóinak, az attraktív belső rendezvénytérnek, valamint az éttermi szinthez közvetlenül kapcsolódó terasznak köszönhetően. Az ország első okosplázájában a tervek szerint 180 üzlethelyiség kap majd helyet, méretének köszönhetően a vezető divatmárkák minden eddiginél nagyobb számban és nagyobb alapterületen képviseltethetik magukat. A bevásárlóközpontban a divatüzletek mellett lesz élelmiszer-áruház, multiplex mozi, fitneszterem, gyerekjátszóház, valamint éttermek, kávézók és egyéb szolgáltatások széles köre is megtalálható majd. A létesítmény parkolójában közel 1300 hely fog rendelkezésre állni, saját, a legmagasabb technológiák szerint kialakított helymeghatározó és navigációs rendszer könnyíti meg a parkolást az üres férőhelyek feltüntetésével. Az applikáció a plázán belül is segít megtalálni a kiválasztott üzletet vagy szolgáltatást. A magyarországi bevásárlóközpontokban példátlanul tágasnak számító ételudvar elfoglalja a teljes harmadik emeletet; a flexibilis ültetési koncepciónak és a modern légtechnikai rendszernek hála minden korosztály kényelmesen és biztonságosan étkezhet.
Az Etele Plazát az ugyancsak a Futureal fejlesztésében megvalósuló Budapest ONE irodaparkkal közösen úgy tervezték meg, hogy Dél-Buda megújulásának üzleti és kereskedelmi hajtóerejévé váljon. Az Etele tér közvetlen közelében lévő bevásárlóközpont 2021 szeptemberében nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új vezető az újbudai közterület-felügyelet élén  

Január 1-jétől új igazgatója van az Újbuda Közterület-felügyeletnek. Szabó Róbert György „a munkakört korábban ideiglenesen már megbízhatóan ellátta, igazgatóhelyettesként releváns hely- és állományismerettel, szakmai kompetenciákkal és elhivatott munkaattitűddel rendelkezik” – áll a kinevezéséről szóló képviselő-testületi határozatban. A vezetői poszton Kozma Leventét váltotta, aki tavaly február 1-jén lépett hivatalba.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.