Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. kedd, Piroska

Szeretnek versenyezni a kerületi diákok

Újbuda   |   2018, június 22 - 11:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Csaknem negyven újbudai tanulmányi versenyt szerveztek 89 kategóriában a 2017/2018-as tanévben az iskolák és az önkormányzat. Voltak köztük tantárgyi, tematikus, iskolán belüli és szabadtéri vetélkedők is. Nem csak a magolásról, a négy fal közötti tanulásról szólt a múlt héten véget érő tanév.

Közel negyven alkalommal szerveztek az iskolák és az Újbudai Pedagógiai Iroda különböző tanulmányi versenyeket, több mint 3300 tanuló részvételével. A legtöbb diák az újbudai tavaszi hangversenyen vett részt – ez egyben kórusminősítő is –, szám szerint 1126-an. Az országos angol nyelvi vetélkedő kerületi fordulóján 225 hetedikes és nyolcadikos tanuló indult. Az általános iskolások fővárosi matematikaversenyén 139 újbudai felső tagozatos ült le tesztet írni, de sokan vettek részt az alsósok kerületi rajzversenyén, a fővárosi népdaléneklési megmérettetés, illetve és a 7-8. osztályosoknak meghirdetett országos történelmi tanulmányi verseny újbudai fordulóján is.
Népszerű volt még a fővárosi helyesírási verseny kerületi menete, a 3-4. osztályosok matematika-, olvasás- vagy szövegértésversenye, az országos német nyelvi vetélkedő kerületi fordulója, valamint a 7-8. osztályosok kerületi rajz-, illetve történelemversenye.

Tanulmányi versenyek a 2017/2018-as tanévben
Versenyek 39
Kategóriák 89
Részt vevő tanulók száma 3346
Versenyeken részt vevő intézmények száma 21
Felkészítő pedagógusok száma 844
Legmagasabb részvétel:
Újbudai tavaszi hangverseny (kórusok minősítő hangversenye) 1126
Országos angol nyelvi verseny kerületi fordulója (7-8.) 225
Általános iskolások fővárosi matematikaversenye (5., 6., 7., 8.) 139
Kerületi rajzverseny (2., 3., 4. évf.) 125
„Tiszán innen, Dunán túl” – fővárosi népdaléneklési
verseny kerületi fordulója 119
Országos történelmi tanulmányi verseny kerületi fordulója (7-8.) 115
Forrás: Újbudai Pedagógiai Iroda

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új vezető az újbudai közterület-felügyelet élén  

Január 1-jétől új igazgatója van az Újbuda Közterület-felügyeletnek. Szabó Róbert György „a munkakört korábban ideiglenesen már megbízhatóan ellátta, igazgatóhelyettesként releváns hely- és állományismerettel, szakmai kompetenciákkal és elhivatott munkaattitűddel rendelkezik” – áll a kinevezéséről szóló képviselő-testületi határozatban. A vezetői poszton Kozma Leventét váltotta, aki tavaly február 1-jén lépett hivatalba.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.