Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 27. kedd, Szabina

Szerkesztőségünk tagja is lefutotta a félmaratont

Újbuda   |   2016, szeptember 13 - 11:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbuda szerkesztőségének egyik tagja is részt vett vasárnap a 31. Wizz Air Budapest Félmaratonon. A kánikulában tartott versenyen több mint tízezer egyéni futó indult, összességében több mint 15 ezren futottak. Kátai Artúr 1 óra 54 perc alatt teljesítette a mintegy 21 kilométeres távot.

Vasárnap reggel kilenc órakor dördült el a startpisztoly a Városligetben és indult a mezőny a 21,097 kilométeres táv teljesítésére. A 15 ezres mezőnyből 332 fő (171 férfi és 161 nő) futotta ekkor első félmaratoniját, közülük a legidősebb a 66 éves Ignácz Magdolna volt. A verseny korelnöke a 83 éves Kenyér Imre, a legidősebb hölgy a 73 éves Czenner Zsuzsa volt.

A Wizz Air Budapest Félmaratont idén is a kenyai Henry Kemboi nyerte (2013 és 2014-ben is), most futotta eddigi legjobb budapesti idejét (1:05:39). A leggyorsabb magyar a nemrég Rióban maratonon szerepelt Józsa Gábor megvédte magyar bajnoki címét. Nőknél ugyancsak kenyai siker született (Christine Moraa Oigo ideje 1:18:52), a második Kácser Zita, megvédte tavalyi országos bajnoki elsőségét, Staicu Szimona pedig a harmadik lett. Kácser számára a 21 kilométer örömfutás volt, örült hogy sikerült a címvédés, hogy sérülése ellenére is tartani tudta a tempót.

Kátai Artúr, az Újbuda szerkesztőségének tagja, a Pont Magazin webszerkesztője 1 óra 54 perc alatt futotta le a távot. Az UTE-KSE szabadidősport-egyesület sportolója sokat készült a versenyre. - Igazán jó formában voltam, de a hőséggel nem tudtam mit kezdeni. Egyéni csúcs beállítása volt a célom, de ez most nem sikerült. Idén ez volt a negyedik félmaratonom, novemberben ismét rajthoz állok, jövőre pedig remélem a maraton is meglesz – mondta.

Az UTE-KSE szabadidősport-egyesület vezetője Prokoppné Teveli Petra, országos bajnok, olimpikon maratonfutó. A tagok hetente négy alkalommal tartanak futóedzést Újpesten, nyáron pedig rendszerint a Nemzeti Sportközpontok Mátraházi Edzőtáborában készülnek profi sportolók mellett.

A verseny egyben félmaratoni országos bajnokság is volt, amelyre 72-en neveztek. A bajnokságon két riói olimpikon, Erdélyi Zsófia és - az egyben címvédő - Józsa Gábor, továbbá a tavalyi női aranyérmes, Kácser Zita is részt vett.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra dr. László Imrével  

2020november0409:00
»
2020november0410:00

Az online fogadóórák sorát ismét László Imre polgármester folytatja. Beszámol az elmúlt egy hónap eseményeiről, döntéseiről, illetve válaszol az Önök kérdéseire. Ezeket már most feltehetik itt az oldalon Messenger üzenetben vagy az élőben közvetített fogadóóra alatt kommentben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.