Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 4. szerda, Domonkos, Dominika

Színházi idegenvezetés Újbudán

Újbuda   |   2016, október 19 - 09:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Artus Stúdió, a MU, a Karinthy és a Szkéné Színház közös Színházi Idegenvezetés elnevezésű programjára invitálja az érdeklődőket november 11-én, a Kerület Napján.

A buszos idegenvezetés során a teátrumok vezetői kalauzolják végig az érdeklődőket, így a résztvevők Tana-Kovács Ágnessel (Szkéné Színház), Erős Balázzsal (MU Színház), Goda Gáborral (Artus Stúdió) és Karinthy Mártonnal (Karinthy Színház) találkozhatnak. A direktorok a színházakhoz vezető úton intézményük történetéről, célkitűzéseiről mesélnek, beavatva a jelenlévőket a kulisszatitkokba is.

A színházakba érkezve egy húszperces “akció” fogadja majd a látogatókat, amelyen betekintést nyerhetnek egy-egy készülő produkció próbájába, beleshetnek a színfalak mögé, vagy egyéb, a színházak által szervezett kulturális eseményen vehetnek részt.

A Színházi Idegenvezetésen való részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni a szinhaziidegenvezetes@gmail.com e-mail címen lehet. A program 11 órakor kezdődik, és előreláthatóan 2,5–3 óra időtartamú. Nagy érdeklődés esetén egy délutáni turnus is indul, 15 órai kezdettel.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Fiatalok: Együtt, felelősséggel!  

Újbuda Önkormányzata új projektjében a kerületi fiatalok bevonásával dolgozza ki az Ifjúságpolitikai Stratégiáját. A következő egy évben konzultációkat, beszélgetéseket, workshopokat tartunk az Újbudán élő, tanuló vagy dolgozó 15-29 év közöttu fiatalok  részvételével, ahol a döntéshozókkal közösen gondolkozunk, vitázunk és ötletelünk azon, hogyan lehetne még élhetőbbé tenni a kerületet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.