Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 27. szerda, Angelika

Szívünk ünnepe a Goldmann menzán

Újbuda   |   2015, szeptember 29 - 13:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egészségnapot rendeztek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Godmann Menzáján a „Szívünk napja” világnaphoz kapcsolódóan szeptember 29-én. A Szív Világszövetsége kezdeményezésére, 2000 óta világszerte minden évben ezen a napon tartják az eseményt, amely felhívják a figyelmet a szívbetegségek kockázatára.

A szívinfarktus és a stroke a világon a leggyakoribb halálozási ok, évente 17,5 millió életet követel. Az ezredfordulón azért hozták létre a Szív Világnapját, hogy felhívják a figyelmet a kockázati tényezőkre, és elősegítsék a megelőzésért tett lépéseket. A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint a balesetek, más betegségek, illetve egyéb halálokok együttesen. Pedig a szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal. Erre hívta fel a figyelmet az a rendezvény is, amelyet kimondottan egyetemistáknak szerveztek azzal a szándékkal, hogy egészségesebb életmódra ösztönözzék őket. Az eseményre táplálkozási tanácsokkal, kóstoltatással, testtömeg-index méréssel, illetve mozgásra ösztönző programokkal készültek a szervezők.

A fiatalok körében az egészségmegőrzés mellett az egészségromboló hatás elkerülése is fontos. Szervezetükben ugyanis a dohányzás, az alkohol illetve a tudatmódosító szerek fogyasztása rengeteg kárt okoz. Ezeket a folyamatokat a főszervező Budapest Főváros Kormányhivatalának Népegészségügyi Főosztálya ajánlására szemléltették a hallgatókkal.

K.A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Hivatalos: elindul az 1,5 milliárd forintos EU-projekt  

Aláírták a támogatási szerződést Újbuda és az Európai Unió között, melynek eredményeként 4,3 millió euró (1,5 milliárd forint) közvetlen brüsszeli forrás érkezik Újbudára, az itt élő, alkotó és dolgozó emberek számára.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.