Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 21. péntek, Eleonóra

Szombaton Budapest Urban Games

Újbuda   |   2019, augusztus 27 - 10:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Negyedik alkalommal rendezik meg az utcalimpiának is nevezett Budapest Urban Gamest (BUG). Szombat délelőtt fél 10-től este 7 óráig, négy helyszínen zajlik majd a program, hat sportágat lehet kipróbálni különleges környezetben.

A Duna-átúszást a Szabadság-híd mellett, a Corvinus Egyetem és Budapest Műszaki Egyetem között tartják, a résztvevőknek 470 métert kell teljesíteniük - mondta az esemény  sajtótájékoztatóján Sticzay Péter főszervező. A Klauzál tér ad otthont a foci és streetball versenyeknek, a Budai Várban található Öntőház udvar a BUG idei új sportágának, a falmászásnak, a Citadella pedig a laser runnak és a futásnak. Utóbbi keretében 5, 10, illetve 21 km-en lehet rajthoz állni.
A Budapest Urban Gamesre a résztvevőknek az esemény honlapján, szerda estig kell regisztrálniuk, valamint befizetniük az ötezer forintos kauciót, amelyet a rendezvényen való megjelenéskor visszakapnak. Tavaly 2500-an látogattak ki a BUG-ra, most közel 3000 főt várnak a szervezők.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ingatlanpiac: nem szempont a környzettudatosság  

A tavaly eladott lakóingatlanok többsége még mindig energiafalónak számít. Az alacsonyabb energiafogyasztásúak drágábbak, a legkörnyezetbarátabb budapesti lakások négyzetméteréért 818 ezer forintot kértek februárban.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.