Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 1. hétfő, Tünde

Szombaton Czimbalmos nap lesz a Fonóban

Újbuda   |   2015, november 17 - 15:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Czimbalmos Napot tartanak szombaton a Fonóban. Délutántól estig a legkiválóbb hazai cimbalmosok lépnek fel és tartanak hangszerbemutatókat.

Az M1 csatornán Unger Gergő, a Cimbaliband tagja, szervező elmondta: "Az ötlet úgy jött, hogy a Cimbalibanddel külföldön gyakran adunk workshopot a cimbalomról, amely speciális eszköz, hiszen egyszerre ütős és húros hangszer".

A szombati Czimbalmos Nap vendége lesz a román Ion Miu, a cimbalom "keresztapja" és az ukrán Mihajlo Zaharia. Az érdeklődők a Fonó Budai Zeneházban számos hazai cimbalmos kiválósággal is találkozhatnak, köztük Balogh Kálmánnal, Lukács Miklóssal, Lisztes Jenővel, ifjabb és idősebb Csurkulya Józseffel vagy a Cimbaliband vezetőjével, Unger Balázzsal.
Mint elhangzott, a hangszer mesterei ízelítő blokkokat mutatnak be műfajukból, a klasszikustól a népzenén át egészen a dzsesszig. Bemutatkoznak fiatal tehetségek is, köztük a Fölszállott a páva című műsor résztvevői.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.