Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. csütörtök, Géza

Szűcs Péter és Kepes András a Hadikban

Újbuda   |   2018, március 12 - 12:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szűcs Péter és Kepes András volt a vendége a Hadik Irodalmi Szalonnak március 8-án. Az Irodalmi zarándoklatok / VILÁG / LÁTÁS / IRODALOM címmel megtartott esten világról, otthonról és irodalomról volt szó.

A Hadikban január végén nyílt meg Szűcs Péter újságíró, a Petersplanet.travel blog alapítójának kiállítása. A szerző képein keresztül betekintést engedett Kuba, Kolumbia, Ecuador - Dél-Amerika életébe, bemutatta azok szépségeit, rejtelmeit, pillanatait, sokszor Ady Endre, vagy épp kedvenc írója, Gabriel García Márquez világán keresztül. A március 8-án megtartott irodalmi est egyben Szűcs Péter kiállításának finisszázsa is volt, amelyen két utazó, Szűcs Péter és Kepes András beszélgetett Juhász Annával, a rendezvény háziasszonyával.

Kepes András számára az utazás, az idegen országok megismerése gyermekkorától élete része. Bejrútban, Buenos Airesben és később Amerikában is élt, tapasztalatait legutóbbi, Világkép című könyvében is megfogalmazta: "úgy éreztem, nekem is újra végig kell gondolnom mindazt, amit eddig életről és halálról, szeretetről és gyűlöletről, szerelemről és családról, hitről és rítusokról képzeltem. De még a hétköznapokról: evésről, ivásról, öltözködésről, lakókörnyezetünkről is" – írta.

Fotók: Lettner Kriszta

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A képviselő válaszol...: Hogyan lehet újra nyitni?  

Ezt a kérdést tettük fel a képviselőknek: Véleményük szerint milyen feltételek teljesülésével (pl. oltások száma), milyen módszerekkel/fokozatokkal (pl. vendéglátóhelyek teraszainak megnyitása, bizonyos tevékenységek „oltási igazolvány”-hoz kötése stb.) lehet „újranyitni” az országot, Újbudát?

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.